Europese chemie ziet herstel in 1992

De Europese chemische industrie voorziet een produktiegroei van twee procent in 1992, terwijl de groei in 1991 waarschijnlijk op 0,3 procent uitkomt.

Net als dit jaar zullen de farmaceutische produkten het trekpaard van de groei zijn, zo maakte European Chemical Industry Council (CEFIC), het samenwerkingsverband van de Europese chemie-fabrikanten, gisteren in Brussel bekend. Andere sectoren zullen minder sterk groeien of zelfs krimpen.

De prijzen zullen nog onder druk staan in 1992. De chemie-fabrikanten blijven dan ook terughoudend en zullen opnieuw minder investeren. In 1990 en 1991 nam het investeringsvolume af. De werkgelegenheid in de chemische industrie zal volgend jaar een procent afnemen, terwijl er dit jaar een half procent minder banen was dan in 1990.