Boordtarief NS wordt voorlopig niet ingevoerd

UTRECHT, 12 DEC. De Nederlandse Spoorwegen stellen de algemene invoering van het boordtarief, een hogere prijs voor een treinkaartje dat in de trein wordt gekocht, voorlopig uit.

De NS en de vakbonden zijn het er over eens dat de verkrijgbaarheid van kaartjes op NS-stations nu onvoldoende is om de invoering te rechtvaardigen. De NS willen met het boordtarief reizigers ontmoedigen kaartjes in de trein te kopen. Dat leidt vaak tot onenigheid tussen reiziger en conducteur, omdat in de trein gekochte kaartjes vijf gulden duurder zijn dan plaatsbewijzen die aan het loket worden aangeschaft. Om de verkrijgbaarheid van kaartjes te vergroten willen de NS meer grootverbruikcontracten af te sluiten, het net van wederverkopers uitbreiden en meer verkoop- en stempelautomaten op stations plaatsen.