Van Leenen: nieuwe start met dochters Infotheek

ROTTERDAM, 11 DEC. Wim van Leenen, oprichter en directeur van de inmiddels failliete pc-distributeur Infotheek, is opnieuw begonnen. De kennis van ondernemen die Van Leenen opdeed tijdens de snelle neergang van zijn onderneming moet nu de basis vormen voor een nieuwe start.

Van Leenen zal zijn kennis en ervaring ter beschikking stellen aan twee kleine bedrijfjes die uit de Infotheek-boedel zijn gered. Op termijn wil Van Leenen ook in die bedrijfjes gaan deelnemen.

“De trieste gebeurtenissen van het afgelopen half jaar”, stelt Van Leenen over de snelle ondergang van Infotheek, “zijn toch voor een ondernemer als bruikbare ervaring aan te merken. Deze ervaring wil ik gebruiken voor het laten groeien van andere ondernemingen.”

Twee voormalige Infotheek-onderdelen, Restart Computers en Microfix, worden door vroegere werknemers van Infotheek voortgezet. Restart handelt in gebruikte computers en in machines die worden betrokken uit overtollige voorraden van fabrikanten. Ook koopt het bedrijf computers op uit faillissementen. Klanten zoekt Restart onder particulieren en kleine ondernemingen.Microfix richt zich op de reparatie van beeldschermen, toetsenborden en computeronderdelen. Daarnaast wil het bedrijf een handel op zetten in computeronderdelen. Daarbij wordt onder andere gedacht aan de oprichting van een magazijn voor reserve-onderdelen.

Beide bedrijfjes zijn gevestigd in een voormalig Infotheek-pand aan de Overrijn in Leiden. In dat pad groeide Infotheek tussen 1982 en 1986 van een omzet van 2,5 miljoen gulden naar een omzet van 60 miljoen gulden.