Regering Antillen verzet zich tegen visumverplichting

Willemstad, 11 DEC. Premier Liberia-Peters heeft gisteren gezegd zich tot het uiterste te zullen blijven verzetten tegen een visumplicht voor Antillianen die naar Nederland willen.

Ze reageerde hiermee op voorstellen die in de Tweede Kamer zijn gelanceerd om de misdaad onder Antilliaanse jongeren terug te dringen. Kamerleden vroegen minister Hirsch Ballin (Antilliaanse en Arubaanse Zaken) de kwestie van invoering van de visumplicht met de Antilliaanse regering te bespreken tijdens zijn bezoek half januari aan de Antillen. Het is de bedoeling van de Kamerleden de visumplicht in te stellen voor Antillianen en Arubanen die langer dan zes maanden in Nederland willen verblijven. Verder wil de Antilliaanse regering een centrum opzetten voor voorlichting aan mensen die naar Nederland willen. De premier zei het te betreuren dat in de berichtgeving uit Nederland alleen maar aandacht wordt besteed aan het relatief kleine deel van de Antillianen dat zich aan de zware misdaad overgeeft.