PTT houdt vast aan overplaatsing werknemers

ROTTERDAM, 11 DEC. PTT Nederland houdt onverkort vast aan de belofte om voor het einde van volgend jaar 2200 werknemers over te plaatsen van Den Haag naar Groningen. Ten gevolge van een reorganisatie is het denkbaar dat een aantal PTT-ers dat nu al in Groningen zit zal worden overgeplaatst naar andere delen van het land. Als dat gebeurt zal Groningen daarvoor worden gecompenseerd.

Dat heeft een woordvoerder van PTT Nederland vanochtend desgevraagd meegedeeld. Sinds vorige week heerst er grote onrust onder de PTT-werknemers over een mogelijk vertrek van PTT-onderdelen uit Groningen. PTT Post wordt opgesplitst in business units. Die operatie is bijna voltooid. Momenteel wordt bestudeerd of de stafdiensten in Groningen en Den Haag ook over de nieuwe eenheden moeten worden verspreid. Die reorganisatie doorkruist de PTT-bijdrage aan de spreiding van rijksdiensten.

Twee stafdiensten die voor verhuizing in aanmerking komen zijn PTT Opleidingen en PTT Automatisering in Groningen, waar in totaal 165 mensen werkzaam zijn. Het besluit over de toekomstige vestigingsplaats wordt nog voor het einde van het jaar verwacht. Hoe het mogelijke vertrek van de 165 PTT-ers zal worden gecompenseerd is nog niet duidelijk.

In het kader van de spreiding van rijksdiensten is de directie van PTT Nederland met bijbehorende stafdiensten van Den Haag naar Groningen overgebracht. Dat was niet voldoende. Daarom moesten de werkmaatschappijen PTT Telecom en PTT Post - met hoofdzetels in Den Haag - eveneens een aantal onderdelen overbrengen naar het Noorden.

PTT Post is opgesplitst in zes business units, gevestigd in onder andere Utrecht (koeriersdiensten), Zaltbommel (logistiek), Rijswijk (postkantoren), Hoofddorp (internationaal) en Haarlem (filatelie). In totaal werken bij PTT Nederland 96.000 mensen.