Nedlloyd stelt opnieuw besluit kandidatuur van Torstein Hagen uit

ROTTERDAM, 11 DEC. De beslissing omtrent de kandidatuur van grootaandeelhouder Torstein Hagen voor een van de twee vacatures in de raad van bestuur van het Rotterdamse transportconcern Nedlloyd is weer uitgesteld.

De raad van commissarissen liet gisteren weten dat de beslissing over de invulling van vacatures uiterlijk in januari 1992 zal worden genomen. De commissie van aandeelhouders die de aandeelhouders in deze kwestie vertegenwoordigt, had er vorige week op aangedrongen dat de commissarissen uiterlijk 9 december een besluit hadden moeten nemen. De commissie heeft Hagen voorgedragen als kandidaat. Hoewel de aandeelhouderscommissie voor de derde keer met een kluitje in het riet is gestuurd, “is de commissie verheugd dat de raad van commissarissen nu eindelijk een harde toezegging heeft willen doen.”

De Noor Hagen heeft via zijn investeringmaatschappij Marine Investments 27 procent van de aandelen van Nedlloyd en claimt dat ook nog andere aandeelhouders die ook nog eens kwart van het aandelenpakket bezitten, achter hem staan. Hagen diende begin dit jaar een voorstel in waarin staat hoe Nedlloyd zich versneld moet concentreren op de twee kernactiviteiten: wegtransport en containerlijnvaart.

Bij Nedlloyd is men nog niet overtuigd van de goede intenties van Hagen. Hij zou het concern willen opsplitsen en uit zijn op koerswinst. De Noor stelt daarentegen dat hij een lange termijn investeerder is. Inmiddels voeren de raad van commissarissen en Hagen “een constructieve dialoog”.

Vorige week liet bestuursvoorzitter H. Rootliep er geen twijfel over bestaan dat hij niet zal wijken voor Hagen. Hij verklaarde dat hij pas zal aftreden op zijn zestigste verjaardag. Dat is in oktober 1993.