KERST-COCOTTE

Het recept voor dit voorgerecht is voor 4 personen, maar kan eenvoudig uitgebreid worden tot wel 10 maal zoveel. Als er maar genoeg kleine vuurvaste ronde bakjes in voorraad zijn.

4 eieren

4 eetlepels crème fraiche 100 gram cantharellen fijngeknipte bieslook boter zout, versgemalen peper

Borstel de cantharellen schoon en snijd ze klein. Bak ze in een klontje boter en breng ze op smaak met peper en zout. Schep in elk bakje een lepel crème fraiche. Verdeel de cantharellen over de bakjes. Breek in elk bakje een ei, waarvan de dooier heel dient te blijven. Dek de bakjes af met aluminiumfolie. Vul een diepe vuurvaste schaal met kokend water en zet hier de bakjes, waarvan de rand nog net boven het water uitsteekt, in. Schuif de schaal in de op 150 graden celsius voorverwarmde oven. Laat de bakjes ongeveer 7 minuten in de oven staan. Controleer of het eiwit gestold is. De dooiers moeten echter nog vloeibaar zijn.

Strooi er bieslook op en geef er warme toast bij.

    • Anne Scheepmaker