Directie van BAT ontstemd over bod gemeente A'dam

AMSTERDAM, 11 DEC. De directie van de sigarettenfabriek BAT Nederland is ontstemd over het aanbod van de gemeente Amsterdam om het bedrijf een tegemoetkoming van 1 miljoen gulden te geven als BAT in Amsterdam blijft. “In dit stadium is dit een zinloos gebaar”, aldus BAT-directeur F. van Vliet.

De sluiting van de fabriek (ruim honderd produktiemedewerkers) is na de uitspraak van de Ondernemingskamer eind vorige maand onherroepelijk. De directie is inmiddels met vakbonden en ondernemingsraad aan het overleggen over een sociaal plan.

De Amsterdamse wethouder van economische zaken P. Jonker heeft de directie van BAT niettemin vorige week een brief gestuurd waarin hij een tegemoetkoming van een miljoen en een lagere erfpachtcanon beloofd als BAT in Amsterdam blijft en daar de produktie uitbreidt. De produktie van BAT Nederland gaat volgend jaar over naar de BAT-fabriek in Brussel. (ANP)