Verdachte moord misleidde politie

HOORN, 10 DEC. De 49-jarige M. S. uit Assen, die onlangs drie kindermoorden bekende, heeft drie dagen na de ontvoering van de 11-jarige Jessica Laven getracht de politie op een dwaalspoor te brengen.

S. heeft tijdens de verhoren toegegeven De Telegraaf te hebben getipt dat Jessica met haar waarschijnlijke ontvoerder in een groene Mercedes met een Hamburgs kenteken was gestapt. Dat heeft een team van de recherche vandaag bekendgemaakt. Het team heeft de tip steeds gewantrouwd. Enerzijds omdat de anonieme tipgever ondanks herhaalde verzoeken en een justitiële beloning niet opnieuw contact opnam. Anderzijds omdat het team het onaannemelijk achtte dat Jessica bij een onbekende Duits sprekende man in de auto zou zijn gestapt. Niettemin heeft het dwaalspoor van S. het rechercheteam veel werk bezorgd. Er kwamen 600 tips binnen die wezen naar groene Duitse Mercedessen.