Regering VS waarschuwt Irak wegens Koerden

WASHINGTON, 10 DEC. Washington heeft gisteren zijn bezorgdheid uitgesproken over nieuwe militaire en economische onderdrukkingsmaatregelen door de Iraakse autoriteiten tegen Koerden en andere bevolkingsgroepen.

De belangrijkste Iraakse diplomaat in Washington werd gisteren op het ministerie van buitenlandse zaken ontboden om een desbetreffende boodschap in ontvangst te nemen. De woordvoerster van het State Department herinnerde eraan dat als gevolg van de Iraakse acties weer 100.000 tot 200.000 Koerden op de vlucht zijn geslagen. Tienduizenden Koerden hebben in de afgelopen dagen in verscheidene Noordiraakse steden gedemonstreerd tegen Bagdads economische blokkade van hun gebied. De grootste betoging had plaats in Sulaimaniya, waar 60.000 Koerden de straat opgingen. (Reuter, AFP)