Imelda Marcos is bereid tot berouw

MANILA, 10 DEC. De 62-jarige weduwe van de vroegere president van de Filippijnen, Imelda Marcos, is bereid berouw te tonen voor haar fouten, maar wil geen compromis met de regering over het afstaan van haar bezittingen.

Op de eerste dag van haar proces gisteren, ontkende zij alle zeven aanklachten van belastingfraude en noemde het proces “tijdverspilling”. De aanklachten zijn een onderdeel van in het geheel tachtig straf- en burgerrechterlijke aanklachten die de regering van president Corazon Aquino tegen haar heeft ingediend. Na de eerste procesdag sprak ze journalisten toe in de "muziekkamer' van het luxe-hotel, waar zij sinds haar terugkomst in de Filippijnen vorige maand een dure suite huurt. Er wordt geschat dat de familie Marcos gedurende haar twintigjarige bewind vijf miljard dollar heeft verduisterd. (Reuter)