Ahrend sterker op Belgische markt

Kantoorinrichter Ahrend Groep gaat zijn meubelactiviteiten in België bundelen met de Belgische branchegenoot Samko Groep uit Zele.

Samko, waar 30 mensen werken, maakt deel uit van de financiële houdstermaatschappij Arco en zal zijn kantoormeubelen-afdeling onderbrengen in de Belgische tak van Ahrend die verder gaat onder de naam Ahrend-Samko. Het samengaan zal geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid bij de betrokken partijen.

De jaaromzet van de nieuwe combinatie op de Belgische markt zal ongeveer 820 miljoen Belgische frank (ruim 45 miljoen gulden) belopen, waarvan ruim dertig procent voor rekening komt van Samko.

Zowel in België als in Duitsland kan Ahrend nog rekenen op goede verkopen. In Frankrijk en Groot-Brittannië lopen de zaken evenwel aanmerkelijk slechter. Eind november deelde Ahrend mede dat de winst dit jaar veertig procent lager zal uitvallen dan de 29,5 miljoen gulden die vorig jaar werd verdiend.