Weer nieuwe kandidaat voorzitter van PvdA

DEN HAAG, 9 DEC. De voorzitter van de Rooie Vrouwen, Ineke van Dijk (41), heeft zich officieel kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de PvdA. Zij heeft dit zaterdag bekendgemaakt bij een radioprogramma van de VARA.

Van Dijk is de vierde officiële kandidaat voor het voorzitterschap van de PvdA. Eerder stelden Felix Rottenberg, Bob Suurhoff en Ruud Vreeman zich kandidaat.

De voorzitter van de Rooie Vrouwen ziet zich “als kandidaat van het midden”. Zij sprak zich uit voor vernieuwing van de PvdA en is het in grote lijnen eens met de aanbevelingen die de commissie Van Kemenade in het rapport "Een partij om te kiezen' heeft gedaan.

Jeltje van Nieuwenhoven (48), tweede vice-fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer, overweegt nog om zich kandidaat te stellen. Zij werd door enige PvdA-afdelingen voorgedragen maar moet zelf toestemmen in haar kandidatuur. Ze zegt eerst nog bedenktijd nodig te hebben.