Verliespunt HGC

In de hoofdklasse hockey bij de vrouwen heeft HGC de kans laten liggen in een direct duel twee punten op het oppermachtige Amsterdam in te lopen.

Het werd 1-1, waardoor de bezoeksters wel het eerste verliespunt in de competitie leden, maar de marge vier punten bleef. Helen Lejeune-Van de Ben gaf Amsterdam in de eerste helft de leiding uit een strafcorner, haar schoonzus Lisanne Lejeune maakte eveneens uit een korte corner de gelijkmaker. Meer kansen gaf Amsterdam niet weg. Ook de nummers drie en vier, respectievelijk Laren en HDM, kwamen niet verder dan gelijke spelen.

Bij de mannen moest Klein Zwitserland opnieuw een stap terug doen. De Hagenaars verloren gisteren met 0-1 bij stadgenoot HDM. Het was de derde achtereenvolgende nederlaag van de ploeg van Norbert Nederlof, die nu vierde is met twaalf punten uit tien duels. HGC behield de leiding door een ruime overwinning op eigen veld tegen Amsterdam (4-1, rust 2-0).