Meer winst Scottish & Newcastle

Het in Edinburgh gevestigde brouwerijconcern Scottish & Newcastle, onder meer eigenaar van Center Parcs, heeft over het eerste halfjaar, eindigend 27 oktober, vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar een zeven procent hoger bedrijfsresultaat van 123,2 miljoen pond (395 miljoen gulden) behaald.

De winst per aandeel steeg hierdoor 10 procent van 17,9 naar 19,7 pence. Het interimdividend is verhoogd van 5,10 tot 5,51 pence per aandeel.

De omzet bedroeg 734 miljoen pond (2,4 miljard gulden) tegen 682 miljoen pond (2,2 miljard gulden) in hetzelfde tijdvak van vorig jaar.

De toeneming van de winst voor belasting (370 miljoen tegen 366 miljoen pond) werd gedrukt door de financieringslasten in verband met de uitkoop van minderheidsaandeelhouders van Center Parcs, het Nederlandse recreatieconcern dat vorig jaar werd verworven.

Met Coors Brewery, de derde brouwer van de Verenigde Staten, is een akkoord gesloten om Coor's in Engeland te brouwen.

Hoewel de Britse brouwerij-industrie een uiterst moeilijke fase doormaakt, onder meer als gevolg van het effect van accijns- en btw-verhogingen spreekt het bestuur van een solide vooruitgang van het bedrijf. De bierverkopen blijven zich beter ontwikkelen dan het marktgemiddelde. Het aandeel Scottish & Newcastle is genoteerd aan de Effectenbeurs van Amsterdam.