Meer inbraken in Den Haag en A'dam

AMSTERDAM, 9 DEC. Het aantal inbraken in Amsterdam en Den Haag is de afgelopen tien maanden gestegen, zo blijkt uit cijfers van beide politiekorpsen.

Tussen januari en oktober werden in Amsterdam 10.158 inbraken in woningen gepleegd, een stijging van 1.240 in vergelijking met dezelfde periode in 1990. Het aantal inbraken in scholen en bedrijven nam iets af. In Den Haag steeg het aantal inbraken met ruim twintig procent. De Amsterdamse hoofdcommissaris Nordholt wil de extra manschappen die hij toegezegd heeft gekregen voor een belangrijk deel gebruiken voor het bestrijden van inbraken. Een woordvoerder van de Amsterdamse politie: “Aanvallen op de lichamelijke integriteit van mensen, berovingen en mishandelingen blijven onze grootste prioriteit. Maar direct daarop volgen de aantastingen van de integriteit van de eigen woning: de inbraken.”