Kruisverenigingen beginnen verhuur baby-autozitjes

OVERVEEN, 9 DEC. De Noordhollandse Kruisverenigingen zullen medio december beginnen met het verhuren van baby-autozitjes.

Zestig goedgekeurde baby-autostoeltjes zijn door het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid aan de kruisverenigingen aangeboden. In 1992 zal het regionaal orgaan nog eens 60 zitjes schenken.

Jaarlijks worden nog veel jeugdige passagiers slachtoffer bij auto- ongelukken. In de periode van 1985 tot 1989 raakten 1393 kinderen tussen de 0 en 11 jaar min of meer ernstig gewond. Er vielen 38 doden in deze leeftijdscategorie.

Baby-autozitjes zijn voor babies van 0 tot 9 maanden. Na gebruik kan, met bijbetaling, het baby-autozitje geruild worden voor een kinder- autozitje. De kinder-autozitjes worden niet verhuurd omdat zij niet meer voor hergebruik geschikt zijn.