Krikke weg

Manfred Krikke stapt op als manager van de wielerploeg PDM van Jan Gisbers, die komend seizoen het Spaanse bedrijf Festina als hoofdsponsor heeft.

Krikke, die als co-sponsor en bestuurslid aan de rennersgroep blijft verbonden, heeft Gerrie van Gerwen (nu coördinator van de Stichting Bevordering Beroepswielersport) als zijn opvolger voorgedragen. De nieuwe combinatie telt in 1992 ten minste 21 renners, die nu bij PDM onder contract staan. Daarbij komen mogelijk buitenlandse coureurs die zich de afgelopen maanden verbonden aan het team Lotus, waarmee Festina nauwe banden onderhoudt. Het gaat om onder meer Thomas Wegmüller, Pascal Richard en Sean Kelly. De laatste was de afgelopen jaren in dienst van PDM. De Ierse veteraan, die voor Gisbers te duur was, heeft te kennen gegeven graag terug te keren.