"Ik krijg nog grote beloning'

Gistermiddag werd de 16-jarige Dennis van Scheppingen in het Antwerpse Sportpaleis van de tribune geplukt om als tegenstander te fungeren van Aaron Krickstein.

De finalist van het ECC-toernooi had door het terugtrekken van de zieke Boris Becker geen tegenstander meer. Om de 14.000 bezoekers toch iets te bieden werd ten einde raad de winnaar van het 's ochtends gehouden jeugdtoernooi uitgenodigd voor een demonstratiepartij. Even in de glamourwereld van het toptennis. Krickstein was vriendelijk voor hem. Het leidde tot een acceptabele uitslag: 6-3, 6-4.

Vanochtend volgde Van Scheppingen aan de Midreth-scholengemeenschap in Mijdrecht al weer de lessen voor zijn opleiding lts-bouwkunde. Het eerste uur met de televisiecamera's op zijn vingers. Daarna weer gewoon.

Je moet overvallen zijn door die uitnodiging?

“Ik schrok me dood. Mijn coach was al vertrokken. Ik moest zelf beslissen wat ik deed. Ik heb me alleen maar voorgenomen alles uit de kast te halen. Als ik het eerder had gehoord dan kwart over twee, zou ik me anders hebben voorbereid. Ik had nu net twee tosti's en twee cola op.”

Wat waren je grootste ervaringen op tennisgebied tot nu toe?

“Ik ben Nederlands kampioen tot en met 16-jaar op buitenbanen geworden. Verder heb ik in het nationale team voor de Youth Cup al mijn singles gewonnen. Daarnaast heb ik een aantal toernooien gespeeld, waaronder veel in Duitsland.”

Tegen Krickstein voor veertienduizend toeschouwers en op heel wat buitenlandse televisiezenders te zien moet dan een ongelooflijke ervaring zijn?

“Het leukste vond ik dat ik tegen Krickstein mocht spelen. Daar leer je veel van. Hij heeft me in de kleedkamer nog wat moed ingesproken. Maar van die hele entourage er omheen hou ik niet zo. Het liefste zou ik een gewoon leven willen leiden.”

Krickstein verdiende met zijn overwinning 250.000 dollar. En jij?

“Ik heb nog niet eens een manager, die over dat soort dingen onderhandelt. De organisatie zou mij er nog over bellen. Ze willen me, zeiden ze, een grote beloning geven want ik heb hun toernooi gered.”

    • Peter de Jonge