Fitte Gullit scoort weer voor Milan

ROTTERDAM, 9 DEC. Ruud Gullit is snel hersteld van zijn spierblessure in de rug. Afgelopen woensdag moest hij in Thessaloniki verstek laten gaan bij de interland van Nederland tegen Griekenland. De aanvoerder van Oranje kreeg toen problemen met bondscoach Rinus Michels nadat hij weigerde met een verdovende injectie te spelen. Gisteren was de fit ogende Gullit uitblinker bij AC Milan in het duel tegen Torino. Gullit maakte, koppend, één van de twee treffers waardoor de koploper in de Serie A met 2-0 won. Juventus blijft AC Milan op één punt volgen na een overwinning op Inter (2-1).

Barcelona versloeg in de Spaanse competitie Tenerife met 5-3. Na 62 minuten stond het nog gelijk (2-2) in het Nou Camp-stadion. Alexanco (84ste minuut), Nadal (88) en Salinas (90) zetten Barcelona in de slotfase toch op nog duidelijke afstand. Ronald Koeman speelde wegens een schorsing niet mee. Richard Witschge kwam de hele wedstrijd in actie. Koploper Real Madrid won met afgetekende cijfers (4-1) van Real Sociedad.

Het gaat nog steeds niet goed met Bayern München. De nieuwe club van Jan Wouters verloor in Rostock met 2-1 van Hansa. De thuisploeg maakte in vier minuten tijd, 72ste tot 76ste minuut, twee doelpunten. Bayern had in de 62ste minuut door libero Reinhardt de leiding genomen. In de drie wedstrijden die Wouters tot nu toe heeft meegedaan werd slechts één punt vergaard. Bayern heeft nu nog maar vier punten minder dan het onderaan staande Wattenscheid. Bij Bayern waren er ook problemen buiten het veld. International Stefan Effenberg werd disiplinair gestraft wegens negatieve uitsprakingen die hij in een krant had gedaan.

De voorsprong van Anderlecht in België werd groter. Zelf won het vrijdag al met 3-1 van AA Gent, terwijl de grootste concurrenten Club Brugge en KV Mechelen met 0-0 tegen elkaar gelijkspeelden. Ook Standard kwam tegen Eendracht Aalst niet verder dan een puntendeling.