Coalitie in Bremen op losse schroeven

BONN, 9 DEC. De afgesproken regeringscoalitie van SPD, FDP en Groenen in de Duitse stad-staat Bremen is onzeker geworden nu een lokale partijraad van de Groenen zaterdag met 97 tegen 96 stemmen het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe coalitie heeft afgekeurd.

De partijraden van SPD en FDP waren al met grote meerderheden akkoord gegaan met het programma en de zetelverdeling voor een zogenoemde "Ampel-coalitie' (rood-geel-groen) onder leiding van regerend burgemeester Klaus Wedemeier (SPD). Wedemeier, die tot de verkiezingen van eind september jongstleden nog met een absolute SPD-meerderheid regeerde , hoopt nu dat een bijzondere partijraad van de Groenen, die morgen bijeenkomt op verzoek van het lokale partijbestuur, alsnog zal instemmen met regeringsverantwoordelijkheid. Hij voelt niet voor een hernieuwd aanbod van de CDU om mee te regeren. De FDP wil desnoods wel alleen met de SPD regeren.