Benzinestations overvallen: 15 jaar

UTRECHT, 7 DEC. De rechtbank in Utrecht heeft gisteren een 32-jarige V. veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar.

In mei dit jaar was hij betrokken bij twee gewapende overvallen op benzinestations in Maarsbergen en Best, waarbij een 54-jarige pompbediende en diens 64-jarige collega door pistoolschoten om het leven kwamen. V. fungeerde bij de overvallen als chauffeur en hij zorgde voor het wapen. Ook gaf hij schietinstructies. De rechtbank achtte hem medeverantwoordelijk bij het zoeken naar geschikte overval-objecten. De zaak tegen de 20-jarige schutter M.B. is aangehouden voor verder psychologisch onderzoek om hem eventueel naast een gevangenisstraf een terbeschikkingstelling te kunnen opleggen. Zijn 18-jarige broer S.B. kreeg 3,5 jaar voor zijn aandeel in de overvallen.