Nieuw systeem voor vervoer in Arnhem

ARNHEM, 6 DEC. In Arnhem is vandaag een nieuw vervoersysteem in gebruik genomen.

Het "Vervoer op maat in Arnhem' biedt de mogelijkheid om tegen de prijs van een buskaartje van deur tot deur te worden gebracht en is bedoeld voor mensen die geen gebruik kunnen maken van het reguliere openbaar vervoer en voor wie taxiritten te kostbaar zijn. Het project heeft enige tijd op proef gedraaid in Arnhem-Zuid. Na een telefoontje van een klant haalt een chauffeur de mensen thuis op in een taxibus, die steeds probeert een aantal reizigers tegelijkertijd te vervoeren door ritten in een bepaalde omgeving te combineren. Het vervoersysteem geldt alleen binnen de gemeentegrenzen en is gesubidieerd. Mede door een gift van een Arnhemse stichting wordt het mogelijk in de beginjaren reizigers van het vervoerproject ritprijzen te bieden die lager zijn dan de kostprijs.