Cassatie-verzoek van zes krakers Gronings complex

GRONINGEN, 6 DEC. Zes van de acht veroordeelden in het krakersproces gaan in cassatie bij de Hoge Raad.

Ze werden op 26 november door het gerechtshof van Leeuwarden veroordeeld tot gevangenisstraffen van zes maanden, waarvan drie voorwaardelijk wegens openlijke geweldpleging. De overige 125 verdachten werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De veroordeling hadplaats op basis van de eigen verklaring van de ex-krakers en verklaringen van anderen. De veroordeelden waren betrokken bij de rellen die 8 mei 1990 ontstonden bij de ontruiming van het Wolters Noordhoff Complex in Groningen. Daarbij werd voor een miljoen schade aangericht aan twee kantoorpanden en een café in de binnenstad. Het openbaar ministerie zal niet in cassatie gaan bij de Hoge Raad tegen de vrijspraak van de overige krakers van het complex.