Bush stimuleert economie VS met versnelde uitgaven

WASHINGTON, 6 DEC. De Amerikaanse president Bush heeft opdracht gegeven om de 9,7 miljard dollar die voor heel het lopende begrotingsjaar waren uitgetrokken voor werkgelegenheidsprogramma's al in de eerste helft van het jaar, dat is begonnen op 1 oktober, uit te geven. De president wil zo de economie een extra prikkel geven.

Bij de bekendmaking liet Bush weten er het volste vertrouwen in te hebben dat de economie zich gaat herstellen voordat de presidentsverkiezingen worden gehouden. De Amerikaanse bevolking heeft op het ogenblik maar weinig vertrouwen in de president, omdat hij er niet in is geslaagd de economische groei op gang te brengen.

De regering heeft het Amerikaanse Congres er inmiddels van op de hoogte gebracht dat zij de belastingen voor de middeninkomens wil verlagen. Ook met deze maatregel moet de economie een stimulans krijgen. Volgens Richard Darman, begrotingsdirecteur van het Witte Huis, kunnen de belastingen worden verlaagd zonder dat de begrotingsdiscipline in het gedrang komt. (Reuter)