Nederland in eindronde EK voetbal

THESSALONIKI, 5 DEC. Het Nederlands elftal heeft zich gisteravond geplaatst voor de eindronde van het Europese voetbalkampioenschap dat volgend jaar juni in Zweden wordt gehouden. Oranje versloeg in Thessaloniki Griekenland met 2-0 en werd daardoor winnaar van kwalificatiegroep 6. Dennis Bergkamp (37ste minuut) en Danny Blind (88ste minuut) maakten de doelpunten.

Aan de ontmoeting met de Grieken ging een incident vooraf tussen bondscoach Rinus Michels en Ruud Gullit. De aanvoerder kreeg tijdens de warming up last van een blessure in zijn zij, die hij afgelopen weekeinde bij een competitiewedstrijd in Italië opliep. Hij weigerde met een verdovende injectie te spelen, waarop Michels hem verweet niet in het belang van het team te handelen. Na afloop bood de bondscoach daarvoor zijn excuses aan.