Neckermann boekt 6 pct. hogere omzet

Neckermann Reizen, deel uitmakend van het Duitse warenhuisconcern Karstadt - het grootste warenhuisbedrijf in Europa - boekte in het op 1 november geëindigde verslagjaar 1990-1991 een 6 procent hogere omzet.

De omzet groeide tot 225 miljoen gulden, het bedrijfsresultaat bedroeg ruim 2 miljoen gulden. De grote Nederlandse reisorganisaties hebben over het jaar van de Golfoorlog recordomzetten geboekt. De nummer één van Nederland, Holland International, rapporteerde over het eind september geëindigde boekjaar een vier procent hogere omzet van 1,2 miljard gulden. De winst verdubbelde bijna tot 20 miljoen gulden. Arke Reizen zag de winst stijgen tot 15 miljoen gulden bij een omzet van 780 miljoen gulden. Door vroegtijdig in te spelen op de verwachte terugval in luchtvaartwereld werd drastisch in de kosten gesneden. Deze besparing, gekoppeld aan de massale inhaalvraag in de zomer, zorgde uiteindelijk voor recordwinsten.