Jan Dick Leurs

Jan Dick Leurs wordt vrijwel zeker de nieuwe coach van de nationale honkbalploeg.

Hij wordt de opvolger van de Amerikaan Jim Stoeckel, die met het Nederlands team faalde dit jaar door de kwalificatie te missen voor de Olympische Spelen in Barcelona. Leurs, voormalig werper en coach van hoofdklasser Kinzo Nicols uit Haarlem, heeft vandaag een afrondend gesprek met Frans van Aalen, bestuurslid van de KNBSB. Er zijn nog wat financiële en organisatorische zaken op te lossen. “Ik ga er echter van uit”, aldus Van Aalen, “dat we rond komen. Leurs is onze enige kandidaat en we zijn al een tijdje met hem bezig. Knelpunt is nog wie hem gaat assisteren. Mijn ideale combinatie, en ook die van Leurs, zou een koppel zijn met Charles Urbanus. Maar die heeft het te druk met zijn werk en zijn club Neptunus”.