Israel met twee teams in Europa Cup

NEW YORK, 5 DEC. Aan de Europa-Cuptoernooien mogen volgend seizoen twee Israelische clubs deelnemen. De Europese voetbalunie (UEFA) verstuurt uitnodigingen voor de strijd om de Europa Cup 1 (voor landskampioenen) en 2 (voor bekerwinnaars). In de UEFA Cup is voorlopig geen plaats voor een vertegenwoordiger van Israel.

Israel sloot zich in september bij de UEFA aan. Het land was al lid van de wereldvoetbalfederatie (FIFA), maar in Azië beletten politieke conflicten het spelen van interlands.

De UEFA wil nog wel nagaan of de stadions in Israel aan de veiligheidseisen voldoen. Eenzelfde onderzoek moet nog plaats vinden in Lissabon waar op 6 mei de finale van het toernooi om de Europa Cup 2 is gepland. Het Wembley-stadion in Londen, op 20 mei het decor voor de finale van de Europa Cup 1, is al officieel goed gekeurd.

De UEFA besloot verder dat met ingang van het seizoen 1992-1993 clubs nog maar drie (inplaats van vier) buitenlanders in de Europa Cup-toernooien mogen opstellen. Behalve de drie toegestane buitenlanders kunnen nog wel twee spelers worden opgesteld, die al ten minste vijf jaar (inclusief drie jaar in de jeugd) in het desbetreffende land spelen. (Reuter)