HARTIGE CLAFOUTIS

Deze hartige taart kan in punten gesneden als voorgerecht worden gegeten of in kleinere stukjes bij de borrel geserveerd worden.

150 gram courgette 1 ui 2 tenen knoflook 1 doos cherrytomaatjes 1 blikje ansjovisfilets 12 zwarte olijven tijm olijfolie 50 gram bloem 1-4 liter melk 2 eieren

Was de groenten. Snijd de courgette in blokjes van één vierkante centimeter. Snipper de ui. Laat de ansjovis uitlekken. Ontpit de olijven en snijd ze doormidden. Halveer de tomaatjes. Bak de ui, de courgette en de knoflook in wat olie. Doe de gebakken groente in een ingevette ronde glazen of vuurvaste aardewerken schaal. Verdeel hier de tomaatjes, de olijven en de ansjovis over. Strooi er wat tijm op.

Doe de bloem met wat zout in een kom en voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk toe. Klop dan de eieren door dit mengsel en giet dit beslag =p de groenten in de schaal.

Bak deze clafoutis ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden celsius) en controleer met een satéprikker of de taart gaar is.

    • Anne Scheepmaker