Grasso op effectenbeurs uit notering gehaald

ROTTERDAM, 5 DEC. De commissaris van de notering van de Amsterdamse effectenbeurs heeft het aandeel van Grasso, fabrikant van koelmachines uit Den Bosch, uit de notering genomen tot dinsdag 10 december. Grasso wil niet zeggen wat er aan de hand is.

Op de beurs wordt al geruime tijd gespeculeerd over de overname van Grasso. Grasso kampt met grote financiële tegenvallers en de raad van bestuur ligt met elkaar overhoop. Om die problemen op te lossen is organisatie-adviesbureau Arthur D. Little ingeschakeld.

Voorzitter van de raad van bestuur, ir. Th.W.M van Lammeren, is doelwit van interne kritiek. Bevestigd door het bedrijf is dat hij al ruim een jaar niet meer deel heeft aan de vergaderingen met de ondernemingsraad. De twee divisie-directeuren van Grasso, ing.H.C. Kempers en ir.H.W.M. van Pelt hebben deze taak overgenomen.

Het bedrijfsresultaat voor belastingen stagneert al enkele jaren bij Grasso. Buitengewone baten en lasten bepalen vooral het nettoresultaat. In augustus van dit jaar bleek dat het nettoresultaat van het bedrijf onder nul was gedaald. In de eerste helft van dit jaar werd een verlies geleden van 3,3 miljoen gulden. In de tweede helft van dit jaar zal het resultaat "in sterke mate negatief' zijn, zo verwachtte Grasso. Grasso verklaart de daling uit afzetproblemen in Groot-Brittannië en Spanje en orderproblemen van de divisie bevriezing.

De koers van Grasso is gedaald van 108 gulden voor de presentatie van het jaarverslag in maart tot 79,50 gulden voordat het fonds uit de notering werd gehaald.