Almelo onderzoekt geschil op internaat

ALMELO, 5 DEC. De gemeente Almelo stelt een onderzoek in naar de situatie van 25 zeer moeilijk opvoedbare meisjes die van hun internaat, de gesloten justitiële inrichting Huize Alexandra, sinds 25 november niet meer naar school mogen.

Het internaat vindt dat de school, speciaal bestemd voor pupillen van het internaat, de meisjes te veel vrijheid geeft. Daarmee zou de zogenoemde gesloten behandeling die de meisjes op het internaat krijgen worden doorkruist. De gemeente stelt een onderzoek in omdat de meisjes leerplichtig zijn. “Het is precies hetzelfde als kinderen die in een gezinssituatie worden thuisgehouden”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Het internaat en de school verschillen al jaren van mening over de praktische uitwerking van de gesloten behandeling.