WVC-projecten

Minister d'Ancona (WVC) zal volgend jaar een aantal projecten steunen die erop gericht zijn werklozen aan een baan te helpen in de sport.

De minister zei dat vanochtend in Lelystad op het congres "Sociale vernieuwing en sport'. Zij reageerde daarmee op een inventarisatie die de Interdepartementale Werkgroep Sociale Vernieuwing in opdracht van WVC heeft gemaakt over de mogelijkheden om banen te creëren in de sport. d'Ancona kondigde aan dat de stichting Sport en Spel en de landelijke dienst BRES volgend jaar ondersteuning zullen gaan bieden bij 10 tot 15 lokale projecten die gericht zijn op het creëren van werkgelegenheid in de sport. De werklozen die zo aan een baan geholpen kunnen worden, zijn volgens d'Ancona mensen die in banenpools zitten en jongeren die onder de Jeugdwerkgarantiewet vallen. Zij zouden opgeleid en ingezet kunnen worden “voor allerlei beheers- en onderhoudsfuncties en functies gericht op assistentie bij de organisatie en uitvoering van sportactiviteiten”, aldus de minister.