Memorex Telex saneert financiën

Memorex Telex, 's werelds grootste onafhankelijke producent van randapparatuur voor IBM-computers, heeft met zijn aandeelhouders overeenstemming bereikt over een ingrijpende financiële reorganisatie.

Hierdoor zal de schuldenlast van de onderneming met 550 miljoen dollar verminderen en zullen de jaarlijkse rentekosten met 100 miljoen dollar verminderen.

Memorex, in 1986 losgemaakt van computerconcern Burrough's (nu Unisys), is werkzaam in 27 landen over de hele wereld. In Nederland heeft Memorex ongeveer 150 werknemers. Evenals IBM, werd ook Memorex door de crisis in de computerindustrie getroffen. In april werd het totale personeelsbestand gereduceerd met 900 tot 8.000 mensen. In Europa verdwenen 250 banen.

Memorex Nederland behaalde in 1990 een omzet van 55 miljoen gulden. Dit jaar zal die uitkomen op circa 50 miljoen gulden. In beide jaren bleef Memorex Nederland winstgevend.

Moedermaatschappij Memorex Telex maakte het afgelopen boekjaar een bedrijfsresultaat van 237 miljoen dollar op een omzet van bijna 2 miljard dollar.