Gewonden bij ongeregeldheden in Venezuela

CARACAS, 4 DEC. Bij ongeregeldheden tussen ordetroepen en jongeren in de Venezolaanse hoofdstad Caracas zijn opnieuw gewonden gevallen.

Ook in andere steden werden manifestaties gehouden en barricades opgericht door studenten en scholieren, die vooral tegen de gestegen prijs van het openbaar vervoer protesteren. Sinds twee weken wordt geen college meer gegeven en zijn veel scholen gesloten. In de gehele Venezolaanse samenleving bestaat grote onrust over een dreigende economische crisis, veroorzaakt door een terugval in de handel en scherp stijgende prijzen van voedsel en brandstof. Door het geweld zijn tot nu toe negen doden gevallen. Gevreesd wordt voor herhaling van de zogeheten caracazo uit 1989, een opstand waarbij destijds circa 300 doden vielen. In oppositiekringen is gewaarschuwd voor een militaire staatsgreep. (AFP, AP)