FNV niet akkoord CAO van drie jaar bij ECT

ROTTERDAM, 4 DEC. De Vervoersbond FNV gaat niet akkoord met de driejarige looptijd van de cao bij het Rotterdamse containeroverslagbedrijf ECT. Dit zal de bond vandaag per brief aan de directie van ECT laten weten. De FNV wil opnieuw onderhandelen met ECT. Dit heeft FNV-bestuurder P. Gouw desgevraagd meegedeeld.

Volgens ECT valt niet meer te onderhandelen over de materiële kanten van het cao-bod dat vrijdag door de directie is gedaan. De looptijd van de cao is gekoppeld aan de voorgestelde loonsverhoging en valt onder de materiële voorwaarden, aldus ECT. ECT wil niet reageren op de stellingname van de FNV.

De Vervoersbond CNV stemde vorige week al in met het “eindbod” van de directie van ECT. De cao, die tot april 1994 zou moeten lopen, geldt voor bijna 1300 operationele werknemers bij ECT dat dit jaar een verlies van 18 miljoen gulden verwacht. In 1993 verwacht ECT weer uit de rode cijfers te zijn. De Vervoersbond FNV heeft 1350 operationale leden en kantoorpersoneel bij ECT. De afgelopen dagen heeft de FNV de leden geraadpleegd over het voorstel van ECT.

“Gezien de sanering van de stukgoedsector van ECT willen we ons niet voor drie jaar vastleggen. Bovendien doorkruist een driejarige cao ons streven naar een cao voor alle non-bulkwerknemers in de haven”, aldus Gouw.