Cehave koopt Oostduitse pluimveeslachterij

De landbouwcoöperatie Cehave uit Veghel heeft overeenstemming bereikt over de overname van een pluimveeslachterij in Hainspitz, bij Leipzig, met een capaciteit van 8 miljoen kuikens per jaar.

De jaaromzet komt op ongeveer 40 miljoen gulden. In de beginfase zullen er circa 80 mensen werk vinden. De eigen pluimveeslachterij van Cehave (Goossens) heeft al een sterke positie op de Duitse markt. In de sector pluimvee werd door Cehave vorig jaar 450 miljoen gulden omgezet.

Met ongeveer 2.600 werknemers is Cehave werkzaam in veevoeders en pluimvee. Tevens worden agrarische werktuigen en -machines, stalinrichtingen en andere in het boerenbedrijf in gebruik zijnde zaken geleverd. De winst van de landbouwcoöperatie bedroeg vorig jaar 5,3 miljoen gulden (in 1989-1990 6,4 miljoen) bij een tot ongeveer 1,9 miljard gulden licht teruggelopen omzet.