Vier jaar voor man met lijk op bakfiets

ARNHEM, 3 DEC. De 26-jarige Arnhemmer, die eerder dit jaar werd aangetroffen met het lijk van een door hem om het leven gebrachte man op zijn bakfiets, is vanmorgen door de Arnhemse rechtbank veroordeeld tot vier jaar gevangenis. Hem werd bovendien tbs met verpleging opgelegd.

Bij zijn arrestatie in mei van dit jaar verklaarde de man dat hij vijf dagen tevoren een 24-jarige drugsdealer uit Arnhem met een loden pijp om het leven had gebracht, omdat hij een schuld van enkele duizenden guldens aan de man niet kon betalen. Het lijk verborg hij in een klerenkast in zijn woning. Toen na vijf dagen de stank ondraaglijk werd legde hij de kast op zijn bakfiets om zich van het geheel te ontdoen.

Een voorbijgangster uit Velp waarschuwde de politie omdat ze de stank die het transport verspreidde niet vertrouwde. De man verbleef sinds zijn arrestatie in het Huis van Bewaring in Grave.