Tien arrestaties wegens ontvoering van zakenman

BREDA, 3 DEC. Het recherchebijstandsteam van de rijkspolitie heeft vandaag negen mannen en een vrouw aangehouden in verband met de ontvoering van de Brabantse zakenman P. de Jonge

Hij werd op 19 november door twee mannen uit zijn woning in Prinsenbeek ontvoerd. Na 27 uur werd hij weer vrijgelaten. De verdachten zijn volgens de politie twee mannen en een vrouw uit Etten-Leur, drie mannen uit Middelburg, drie mannen uit Gouda en een man uit Voorburg. De vrouw is een Nederlandse, de mannen hebben allen de Egyptische nationaliteit. Het vermoeden bestaat dat de ontvoering vanuit een shoarmazaak in Etten-Leur is georganiseerd. Welke rol ieder van de verdachten precies heeft gespeeld, is nog onduidelijk. Voor het onderzoek werd een rechercheteam van dertig man ingesteld.