Price Waterhouse 26 pct hogere omzet

Price Waterhouse Europa (accountants, belasting- en organisatie-adviseurs) heeft zijn omzet met 26 procent zien stijgen van bijna 2 miljard gulden in het vorige boekjaar tot 2,5 miljard gulden in het op 30 juni beëindigde boekjaar 1990-91.

De recessie in het Verenigd Koninkrijk en de Duitse éénwording veroorzaakten een fors hogere omzet. De afdeling Corporate reconstruction and insolvency, voornamelijk werkzaam in Groot-Brittannië, verdubbelde zijn omzet bijna. Deze afdeling houdt zich onder andere bezig met haalbaarheidsstudies en advieswerkzaamheden aan bedrijven met financiële problemen.

Corporate Finance, een nog relatief kleine bedrijfssector, behaalde een 44 procent hogere omzet vooral omdat in Duitsland in het bijzonder toonde binnen deze sector een sterke groei ontstond, vooral veroorzaakt door adviezen over meer dan 250 privatiseringen van voormalige Oostduitse bedrijven. De grootste sector, Accountancy en financiële dienstverlening, behaalde een 27 procent hogere omzet mede door een groot aantal fusies in Oostenrijk, Duitsland en Zweden en door tal van nieuwe cliënten in Europa.

Price Waterhouse heeft 137 kantoren in 28 Europese landen. In Nederland zijn er 520 medewerkers, wereldwijd zijn er ongeveer 45000. De totale omzet van Price Waterhouse in de wereld bedroeg het afgelopen boekjaar 3,6 miljard dollar, 24 procent meer dan het voorgaande boekjaar.