Geen vervolging van verplegers in Beilen

ASSEN, 3 DEC. Het openbaar ministerie in Assen gaat niet over tot verdere rechtsvervolging van twee medewerkers van het psycho-geriatrisch verpleeghuis De Altingerhof in Beilen.

Volgens het OM is er geen bewijs dat de twee medewerkers patiënten hebben mishandeld. Het gerechtelijk vooronderzoek had plaats op verzoek van de inspectie van de Geestelijke Volksgezondheid voor Friesland, Groningen en Drenthe. Uit onderzoek bleek dat de vijftien demente bejaarden op de afdeling door het personeel grof, hardhandig en denigrerend werden behandeld. De inspectie blijft erbij dat er ongewenste en normoverschrijdende gedragingen op de afdeling hebben plaatsgehad. De directie heeft inmiddels een aantal medewerkers overgeplaatst en heeft een nieuw hoofd aangesteld.