Bobslee

Rob Geurts heeft gisteren tijdens de eerste training voor de Wereldbeker bobslee in Altenberg de achtste tijd gemaakt: 58,91 seconden.

Snelste was de Duitser Czudai 58,43 voor de Let Ekmanis 58,50. Geurts gebruikte Marco Versterre als remmer. In de vierde en laatste wedstrijd van komende donderdag zal Rob Langeveld weer achter stuurman Geurts in de slee plaatsnemen. “Ik ben zeer blij met deze tijd”, zei Geurts gisteravond. “Dat geeft vertrouwen voor de wedstrijd. Altenberg heeft de moeilijkste baan ter wereld. Ik hoop mijn positie in het wereldbekerklassement (nu zeventiende) te verbeteren.”

Han Minjon heeft zich teruggetrokken voor de wedstrijd in Altenberg. Hij kan niet beschikken over zijn remmer John Drost, die te veel last ondervindt van een rugblessure. Het is een lelijke streep door de rekening van het duo, dat net als Geurts-Langeveld verwoede pogingen doet zich voor de Olympische Winterspelen in Albertville te plaatsen. Minjon bezet na de wedstrijden in Calgary, Winterberg en Igls de twintigste plaats in het klassement.