Topman Volvo Car treedt af

ROTTERDAM, 2 DEC. Topman ir. A. Deleye van Volvo Car treedt per 1 januari af als president en voorzitter van de raad bestuur. Hij wordt opgevolgd door ir. F.W. Sevenstern (50) die op dit moment binnen de raad van bestuur is belast met commerciële zaken.

De aankondiging van het vertrek van Deleye (53) komt juist op de dag dat de aandeelhoudersovereenkomst tussen de Nederlandse staat, Volvo Zweden en het Japanse Mitsubishi over een gelijke deelname (elk een derde) in de onderneming haar beslag krijgt. Per 1 december is Volvo Car BV omgedoopt in NedCar BV. Volgens een verklaring van de Helmondse onderneming vindt Deleye dat het nu een goed moment is om te vertrekken omdat “zijn opdracht is volbracht.”

Twee maanden geleden bij de totstandkoming van de overeenkomst toonde Deleye zich zeer tevreden. Deze bood volgens hem aan Volvo Car de mogelijkheid hoogwaardige arbeid te behouden, waaronder de ontwikkeling van nieuwe auto's.