Tafeltennis

Mikhael Appelgren heeft de open Zweedse tafeltennistitel op zijn naam gebracht.

De 30-jarige Europese kampioen zette in Sundsvall in de finale tegen de Belg Saive de achterstand van 0-2 in games om in de overwinning van 3-2. Bij de vrouwen werd wereldkampioene Deng Yaping er met titel vandoor. In de Nederlandse ploeg maakte Trinko Keen indruk. Hij bevestigde in Sundsvall zijn grote mogelijkheden. Niet in het enkelspel, zoals in Polen waar hij de laatste vier haalde, maar in het dubbelspel. Met zijn clubgenoot Sonnet van Charleroi haalde hij de finale. Daarin verloor het duo van de wereldkampioenen Rosskopf- Fetzner uit Duitsland. Bij de vrouwen werden Vriesekoop en Hooman uitgeschakeld in de derde ronde. Beide speelsters troffen het niet met de loting. Vriesekoop struikelde over wereldkampioene Deng Yaping. Ze speelde twee games goed (14-21 18-21) en werd in de derde weggeveegd (4-21). Mirjam Hooman speelde wisselvallig, versloeg de nummer drie van de wereld, maar verloor van de nummer twee op de plaatsingslijst, de Chinese Qiao.