Politie houdt verdachte aan in moordzaak

HOORN, 2 DEC. Het recherche bijstandsteam verdenkt een 14-jarige jongen van de moord op twee Vietnamezen uit Hoorn in de nacht van dinsdag op woensdag van de vorige week.

Naar nu bekend is geworden heeft de politie de jongen woensdag al aangehouden op verdenking van inbraak in de woning van het Vietnamese paar. Hij zou de twee bij die gelegenheid met messteken om het leven hebben gebracht.

Het gaat om een 31-jarige fabrieksarbeider en zijn 30-jarige vriendin, die een handeltje in loempia's dreef. De twee verbleven al een aantal jaren in Nederland.

Een woordvoerder van de gemeente-politie noemt de verdachte een "doorsnee Hoornse jongen' die niet eerder met Justitie in aanraking is geweest wegens ernstige delicten. Hij werd vandaag voorgeleid aan de officier van justitie in het arrondissement Alkmaar.

De jongen heeft tot op heden elke betrokkenheid bij de inbraak en de moord ontkend.