Maxwell-bedrijven uit de notering

De handel in aandelen Mirror Group Newspapers (MGN) en Maxwell Communication Company (MCC), twee bedrijven van de onlangs overleden mediamagnaat Robert Maxwell, is vanmorgen op de effectenbeurs van Londen tijdelijk stopgezet.

De maatregel zou te maken hebben met een toenemende duidelijkheid over de financiële positie van de betrokken ondernemingen. De laatste paar dagen wordt erop gespeculeerd dat MGN zal worden verkocht om de verplichtingen van MCC te financieren. MCC heeft schulden van 1,4 miljard pond sterling (4,5 miljard gulden).

Zaterdag was er opnieuw overleg tussen de familie Maxwell en de banken. Britse dagbladen wisten te melden dat de banken de broers Ian en Kevin Maxwell, die nu het imperium leiden, te verstaan hebben gegeven dat zij een aanzienlijk deel van de familiebezittingen te gelde moeten maken.