Kraakpanden in Groningen ontruimd

GRONINGEN, 2 DEC. De politie in Groningen is vanmorgen een ontruimingsactie begonnen van gekraakte panden in de Grote Kruisstraat.

Het gaat om acht panden die leeg kwamen nadat de Rijksuniversiteit Groningen de panden verliet. In een van de panden houden zich circa twintig krakers verschanst. De panden zijn eigendom van bouwondernemer-projectontwikkelaar Geveke. Volgens de planning zullen de panden, die in slechte staat verkeren, worden gesloopt om plaats te maken voor dertien premie-C koopwoningen. De president van de Groningse rechtbank oordeelde woensdag in kort geding dat de krakers de panden moesten verlaten. De politie had in de nacht van zondag op maandag de omgeving van de gekraakte panden al afgezet. Enkele krakers wierpen 's nachts vanaf het dak verfbommen naar de politie.