Coloradopartij in Paraguay op winst

ASUNCIÓN, 2 DEC. De parlementsverkiezingen in Paraguay lijken gewonnen te zijn door de regerende Coloradopartij, zo blijkt na telling van tien procent van de stemmen.

De conservatieve Coloradopartij zou op 55 procent van de stemmen kunnen rekenen, gevolgd door de liberale PLRA, met een geschatte 26 procent de grootste oppositiepartij, en de centrum-linkse CPT (13 procent). Colorado maakt daarmee het verlies van de gemeenteraadsverkiezingen van begin dit jaar weer goed. Bij die gelegenheid veroverde CPT het burgemeesterschap van de Paraguayaanse hoofdstad Asunción. Het nieuwe parlement van 198 leden waarin Colorado een meerderheid krijgt, moet het komende jaar een nieuwe democratische grondwet opstellen na het tijdperk-Stroessner. Generaal Alfredo Stroessner regeerde Paraguay gedurende 34 jaar (met steun van de Coloradopartij). (Reuter)