Britse experts ontdekken verloren gewaande Rafaël

LONDEN, 2 DEC. In een kasteel van de Britse hertog van Northumberland in het noordoosten van Engeland hebben experts van de National Gallery in Londen een verloren gewaand schilderij ontdekt van de zestiende-eeuwse Italiaanse meester Rafaël. Dat berichtten Britse media dit weekeinde.

De deskundigen brachten een routinebezoek aan de kunstcollectie van de hertog toen zij per toeval de Madonna dei Garovani aantroffen. De media noemden de vondst de kunstontdekking van de eeuw.

Volgens de deskundigen van het Londense museum is het Renaissance-schilderij van de Madonna met kind zo'n 70 tot 100 miljoen gulden waard. Men meende lange tijd dat het schilderij slechts een kopie was van het origineel dat in het verleden verloren zou zijn gegaan. De kopie werd geschat op 350.000 gulden.

De kunstkenners, die zich stoorden aan de wansmakelijke negentiende-eeuwse lijst, zeiden echter ervan overtuigd te zijn dat het om een echte Rafaël gaat. (REUTER)