Brandbommen in winkels in Londen

LONDEN, 2 DEC. In vier Londense winkels zijn gisteren brandbommen ontploft.

Ze richten aanzienlijke schade aan, maar niemand raakte gewond. Vermoed wordt dat de bommen zijn geplaatst door het verboden Ierse Republikeinse Leger (IRA). De Britse politie houdt er rekening mee dat de bommen de inleiding zijn op een nieuw kerstoffensief van de organisatie en brengt de aanslagen in verband met de dood twee weken geleden van twee Noordierse guerrillastrijders, toen een bom, die ze kennelijk wilden plaatsen bij een optreden van een militair orkest in St. Albans, voortijdig ontplofte. Het IRA heeft overigens de verantwoordelijkheid voor de aanslagen nog niet op zich genomen. Het publiek wordt opgeroepen waakzaam te zijn voor mogelijke terroristische aanslagen. (Reuter)